Over aperitief concert

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

17 sep

aperitief concert

Antoine Tronquo bespeelt er het historisch orgel van de kerk in Stalhille  en musiceert in een unieke combinatie met Joren Elsen: trombone en sackbut

zondag 17 september 2023 van 11:00 uur tot 13:00 uur

DAVIDSFONDS JABBEKE nodigt U uit

op het 35ste aperitiefconcert 

op zondag 17 september 2023 om 11 uur in de kerk van Stalhille.

Antoine Tronquo bespeelt er het historisch orgel van de kerk en musiceert in een unieke combinatie met Joren Elsen: trombone en sackbut in werken van o.a. G. Frescobaldi, D. Ortiz, J.P. Sweelinck en L. Mozart.

In het pittoreske kader van het kerkje van Stalhille zal het historisch orgel, gebouwd door Jacob Van Eynde in 1716, bespeeld worden door Antoine Tronquo. Hij behaalde het hoger diploma orgel aan het conservatorium van Luik en nadien de Prix de Virtuosité aan de Schola Cantorum te Parijs in de orgelklassen van M. Ls. Langlais en J.P. Imbert. Antoine Tronquo concerteerde in tal van orgelcycli in binnen- en buitenland.

Na lessen bij Jan Smets aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen studeerde Joren Elsen verder in Basel bij de componist / trombonist Mike Svoboda en legde hij zich toe op de historische uitvoeringspraktijk bij Charles Toet. Hij speelt bij wereldvermaarde ensembles van zowel historische uitvoeringspraktijk (Collegium Vocale, Vox Luminis, B’Rock) als hedendaagse muziek (Ensemble Modern, Spectra). Sinds 2022 is hij aangesteld als docent historische trombone aan het Conservatorium van Amsterdam.

Na het concert bieden we u het aperitief aan.

Toegangskaarten zijn op 3 manieren te bekomen:

  1. Bij voorkeur:  overschrijving op rekeningnummer  BE44 8508 4959 8645 van Davidsfonds Jabbeke, met mededeling “concert + namen”.  Voor bijna - leden: € 15, voor Davidsfonds-leden: € 12 per persoon.  De kaarten zullen dan op uw naam gereserveerd aan de ingang van de kerk liggen. Overschrijven kan tot uiterlijk tot woensdag 13 september.
  2. In voorverkoop bij de bestuursleden: € 15, voor Davidsfonds-leden: € 12
  3. Aan de inkom: € 18, voor Davidsfonds-leden: € 15,  kinderen (-12) gratis        

Prijzen

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Muziek1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2ActiviteitConcert