Over bezoek aan Mechelen

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

30 apr
in Antwerpen - Fakkeltheater

The Broken Circle Breakdown in theater

Ontdek de roots van bluegrass
06 mei
in Puurs-Sint-Amands - CC Binder

Red Star Line musical - gekaderd

Spektakel musical. De Gouden Horizon
23 apr
Mechelen - Hof van Busleyden

bezoek aan Mechelen

 

Het bezoek aan de stad bestaat uit twee delen: ’s voormiddags gegidst bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling “VERBORGEN PARELS” in het historische Hof van Busleyden, en ’s namiddags wandelen we door “MACHTIG MOOI MECHELEN” o.l.v. een gids.

zondag 23 april 2023 van 08:10 uur tot 18:49 uur

Het bezoek aan de stad bestaat uit twee delen: ’s voormiddags gegidst bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling “VERBORGEN PARELS” in het historische Hof van Busleyden, en ’s namiddags wandelen we door “MACHTIG MOOI MECHELEN” o.l.v. een gids.

In het Museum Hof van Busleyden, een prachtig renaissance stadspaleis,bezoeken we in de voormiddag de tentoonstelling “VERBORGEN PARELS” en ontdekken we zeven eeuwen Mechelse meesterwerken.

“Verborgen Parels” toont je het allerbeste van wat Mechelen door de eeuwen heen heeft voortgebracht. Met topstukken van onder meer Rubens, Jordaens en Faydherbe. Veel van de verborgen parels komen uit museale, private en erfgoedcollecties en zijn voor het eerst te zien voor publiek. Een unieke gelegenheid om deze bijzondere stukken in het echt te bewonderen. We kunnen meer dan 100 kunstwerken uit verschillende tijdsperiodes en in diverse disciplines zoals schilderkunst, edelsmeedkunst, beeldhouwkunst en prentkunst, bewonderen.

Voor de middaglunch doen we ons tegoed aan tapas in restaurant SAVA op de Grote Markt  (arrangement koude en warme tapas à 28 euro, drank niet inbegrepen, alles zelf te betalen ter plaatse)

’s Namiddags maken we de themawandeling"MACHTIG MOOI MECHELEN". De gids brengt ons langs imposante stadspaleizen, historische kerken en pittoreske stadszichten. We bezoeken, afhankelijk van de tijd, de adembenemende Sint-Romboutskathedraal en/of het Schepenhuis. Dankzij de levendige en doorspekte verhalen van de gids hebben figuren als Margareta van Oostenrijk en Keizer Karel V na deze tocht geen geheimen meer voor ons. Indien voldoende tijd, doen we nog een terrasje.

PRAKTISCH:
Datum:  Zondag 23 APRIL 2023
Afspraak: station Brugge
(lokettenzaal) om 8.10 u (trein om 8.31 u)

Voorziene terugreis uit Mechelen om 17.03 u (aankomst Brugge 18.49 u)

IEDEREEN ZORGT VOOR EIGEN TREINTICKETS!!! (www.belgiantrain.be)

In Mechelen nemen we de bus (lijn 1) naar het centrum. Tickets regelen we ter plaatse.


Prijs: toegangsprijs museum en rondleidingen door de gids (zowel voor- als namiddag) worden u GRATIS aangeboden door het DF Jabbeke.

Deze activiteit is uitsluitend voor DF leden.

 

Het maximaal aantal deelnemers  is 25 .

Daarom is INSCHRIJVEN noodzakelijk bij Chris SANTY

(tel. 0474 536887 of mailen naar chris.santy@skynet.be ) met vermelding van aantal personen,  voor 11 april 2023 !!!

Prijzen

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurDagevenementActiviteitBezoek met gidsWandeling met gids